Hummus z burakami podane z krakersami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

hummus

  • buraki czerwone pieczone

    200 g
  • cieciorka konserwowa

  • ząbki czosnku

    3 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól i pieprz

krakersy

  • mąka pszenna

    250 g
  • woda

    100 ml
  • olej

    50 g
  • sól

    łyżeczka
  • cukier

    łyzeczka
  • soda oczyszczona Prymat

    łyżeczka
  • sezam

    2 łyżki
  • żółtko surowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Hummus z burakami podane z krakersami foto
Ciecierzyce odsączamy z zalewy i wsypujemy do wysokiego naczynia. Dodajemy czosnek i pokrojone buraki.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni. Krakersy pieczemy 10-13 minut. Smacznego ;)
Krok 3 - Hummus z burakami podane z krakersami foto
Zagniatamy ciasto na krakersy ( dodajemy wszystkie składniki oprócz żółtka). Wałkujemy na cienki placek i kroimy na wybrany kształt. Smarujemy żółtkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat