Homar z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • homar

    1/2 kg
  • boczek

    20 plastry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroimy homara na 40 kawałeczków. Każdy plaster boczku przekrawamy na pół i owijamy nim homara, wcześniej posypując boczek pieprzem. Do środka dajemy wykałaczkę. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 250 stopni 8-10 minut. Ważne by rozgrzać piekarnik do tej temperatury bo inaczej będzie niedobre. Podawać na gorąco

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela20 04.01.2011 17:29
ciekawe czy by mi smakowało
anja3107 31.08.2010 14:58
no, no super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat