Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hod dogi z warzywami i mozzarellą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułki 2 szt hod dogowe
parówki cienkie 3-4 szt
pomidor
ogórek zielony
kapusta pekińska
mozzarella
ketchup pikantny
Musztarda sarepska Prymat
szczypiorek
Cebulka smażona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Hod dogi z warzywami i mozzarellą

Parówki gotujemy na ciepło. Kapustę szatkujemy, a szczypiorek drobno siekamy. Ogórka zielonego myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki, pomidorka kroimy w cienkie plastry lub pół plasterki. Bułki przekrawamy wzdłuż i wkładamy rozchylone do nagrzanego do 220 stopnie piekarnika na około 4 minut. Następnie je wyciągamy, polewamy środek ketchupem, układamy w n ich parówki. Parówki przykrywamy warstwą warzyw – kapusty pomidora i ogórka następnie polewamy musztardą i ketchupem, posypujemy prażoną cebulką i szczypiorkiem. Na wierzch skruszamy mozzarellę i wkładamy do piekarnika do momentu roztopienia sera. Podajemy tuż po przygotowaniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.06.2014 14:03
fajnie wygląda
misia53 23.06.2014 22:16
smakowicie wygląda
molanka 23.06.2014 17:35
kusząca propozycja
Megg 23.06.2014 17:18
Wyglądają bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak