Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hiszpańskie pałeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
oliwa
sól
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: hiszpańskie pałeczki

Zagotować 1/2 l wody ze szczyptą soli. Następnie wsypać mąkę (bez ognia). Miksować aż powstanie gęste ciasto. Odstawić na 10 minut. Oliwę rozgrzać .Ciastem dać do rękawa cukierniczego, wyciskać długie pałeczki do oliwy. Smażyć na rumiano,wyjąć i posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 05.10.2012 16:58
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak