Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpański kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
pomidory z puszki 400 gram
papryka żółta 1 sztuka
białe wino 150 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz
chorizo 75 gram
udka z kurczaka 8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpański kurczak

Oliwę rozgrzałam w dużym naczyniu żaroodpornym,przecięłam udka na połówki i smażyłam na dużym ogniu aż się zrumieniły.Obrałam cebulę i pokroiłam w cienkie plasterki.Obrałam i wycisnęłam czosnek.Opłukałam i pokroiłam w plastry papryki.Wszystkie warzywa dorzuciłam do kurczaka i smażyłam aż się lekko zrumieniły.Dodałam pomidory,wino,paprykę w proszku,wymieszałam i doprowadziłam do wrzenia.Zdjęłam skórkę z kiełbasy,pokroiłam ją w grube plastry i dorzuciłam.Dusiłam na wolnym ogniu 15 minut.Potrawę podawałam na gorąco z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak