Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

HISZPAŃSKA ZUPA CZOSNKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 10 ząbków
jajko ugotowane na twardo 4 szt.
szczypiorek 4 łyżki
jogurt grecki 1 kubek
oliwa 6 łyżek
woda 3/4 litra
sól
chleb 6 kromek
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: HISZPAŃSKA ZUPA CZOSNKOWA

Rozgniecione z solą 2 ząbki czosnku i pozostałe pokrojone z grube plasterki podsmażyć w oleju, wrzucić kostki chleba, doprawić, obsmażyć z każdej strony. Zalać wodą, dodać szczypiorek i gotować kilka minut. Przełożyć na talerze i dekorować cząstkami jajek i dużym kleksem jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Boska_Agatka 20.03.2013 19:54
świetna sprawa polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak