Hiszpańska tortilla z cebulą wg Doradcy Smaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniak

    3 średnie
  • cebula

    1/2 szt
  • jajka

    2 szt
  • oregano

    1 szczypta
  • pieprz biały Prymat

    1 szczypta
  • olej do smażenia

  • sól morska

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Hiszpańska tortilla z cebulą wg Doradcy Smaku foto
Ziemniaki u mnie młode więc nie obierałam tylko umyłam, ale można użyć starszych i obrać, pokroić w dość cienkie plastry. Opłukać, osuszyć. W garnku lub we frytkownicy rozgrzać olej i podsmażyć ziemniaki.
Krok 2 - Hiszpańska tortilla z cebulą wg Doradcy Smaku foto
Następnie przełożyć je na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cebulę pokroić w piórka i lekko zeszklić. Warzywa ostudzić i przełożyć do miski. Dodać jajka, oraz przyprawy. Wymieszać. Wlać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na większym ogniu, następnie przewrócić placek, zmniejszyć ogień, przykryć przykrywką i podsmażać do ścięcia jajek
Krok 3 - Hiszpańska tortilla z cebulą wg Doradcy Smaku foto
Podałam na plastrach pomidora z kwaśnym jogurtem. Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 15.09.2013 12:02
bardzo smacznie !!!!
Katarzyna59 10.06.2013 07:55
bardzo smacznie wygląda
Milena87 09.06.2013 18:40
kiedyś to robiłam, dawno temu a teraz mi doradca smaku o tym przypomniał :)
marcia7 09.06.2013 18:34
ale apetyczne
Marta1986 09.06.2013 17:28
bardzo smaczne
paulina2157 09.06.2013 16:25
śiwetnie podane
Monika10 09.06.2013 15:49
smaczne, proste w wykonaniu i syte pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat