Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hiszpańska nalewka rozweselająca

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l.
kakao 25 dkg.
spirytus 100 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: hiszpańska nalewka rozweselająca

do rondelka wlać mleko najlepiej tłuste dodać kakao dokładnie połączyć ze sobą i zagotować,po zagotowaniu się zmniejszyć płomień na minimum mieszając gotować aż płyn zrobi się gęsty odstawić z ognia i przestudzić.Po przestudzeniu wlewać cienkim strumieniem spirytus cały czas mieszając ponieważ może się zważyć następnie rozlać do butelek i zakręcać odstawić nalewkę w zaciemnione miejsce na 2 tygodnie,po tym czasie jeśli chcemy się odstresować można pić dziennie po 50ml.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 10.03.2014 14:46
bardzo pyszna
Seba 10.02.2014 09:28
bardzo dobra
agnieszka214 08.12.2012 15:33
proste i fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak