Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hinduska surówka z białej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchew 2 szt
oliwa 2 łyżki
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
kminek Prymat 1/2 łyżeczki
ocet ryżowy 50 ml
sok z cytryny 1/2 szt
miód 2 łyżki
sól i pieprz

Porada

Surówkę można podawać z uprażonymi i pokruszonymi orzechami ziemnymi

Przepis i sposób przygotowania na: Hinduska surówka z białej kapusty

Kapustę szatkujemy, marchewkę ścieramy na tarce z dużymi oczkami- wszystko razem mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy gorczycę. Kiedy ziarna gorczycy zaczną strzelać, dodajemy utarty w możdzierzu kminek oraz curry. Mieszamy, dodajemy ocet, sok z cytryny i miód. Wyłączmy ogień i dodajemy sól i pieprz do smaku.
Gotowym winegretem polewamy kapustę z marchewką i odstawiamy na 2 godziny, aby smaki się przegryzły.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 06.01.2016 21:56
domyślam się że była smaczna
agnieszka214 06.01.2016 20:57
Smacznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak