Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

hewka w maślano-miodowej glazurze

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka młoda gotowana 300 g
woda 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
miód 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
sól 1 szczypta
pietruszka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: hewka w maślano-miodowej glazurze

Wodę zagotować w garnuszku. Dodać masło, miód i sok z cytryny. Posolić i dodać marchewkę.
Dusić aż woda odparuje.
Podawać ciepłe, posypane świeżo zmielonym pieprzem i posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak