Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

HERBATNIKOWY PRZEKŁADANIEC

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 duże paczki
masa krówkowa orzechowa 1 op
krem do karpatki 1 op
śmietana 30% 500 ml
śmietan fix 2 op
czekolada gorzka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: HERBATNIKOWY PRZEKŁADANIEC

W blaszce prostokątnej na papierze ułożyć herbatniki. Na nie wyłożyć krem karpatkowy wykonany wg przepisu na op. lub zrobić samemu masę budyniową. Na krem ułożyć herbatniki i masę krówkową i znów herbatniki. Na wierzch ubić śmietanę z dodatkiem śmietan-fixu i wyłożyć na herbatniki. Wstawić do lodówki (ciasto dobrze jest przygotować dzień wcześniej, ładnie zmięknie). Przed podaniem posypać startą gorzką czekoladą.
SMACZNEGO!!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 15.03.2013 14:16
delikatne i pyszne ciacho :)
Katarzyna34 15.03.2013 10:31
mniam mniam chętnie bym zjadła kawałeczek
justys759 14.03.2013 21:41
wygląda kusząco...
Magda24 14.03.2013 18:43
uwielbiam to ciacho, też takie robię
Barbara/zuza22_85 14.03.2013 18:29
bardzo apetyczne ciasteczko
kokoszka
kokoszka 14.03.2013 18:23
ciekawe ciasto
paulina2157 14.03.2013 18:11
prezentuje się wybornie
V_kuchareczka 14.03.2013 17:13
wygląda bardzo smakowicie
2milutka 14.03.2013 17:06
musi być pyszne:)
Sylwia26 14.03.2013 16:56
ale słodkości
Janina 14.03.2013 16:55
Ciekawy przepis
Monika-twin 14.03.2013 16:52
wyglada smacznie
Juleczka20 14.03.2013 16:38
pyszotka!!
Mira85 14.03.2013 15:51
fajny przpis na szybkie ciasto bez pieczenia
Agnieszka-87-25 14.03.2013 15:27
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak