herbata lipowa z miodem i sokiem malinowym

herbata lipowa z miodem i sokiem malinowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwiaty lipy

    3 dag
  • miód pszczeli

    1 łyzki
  • sok malinowy

    1 szkl
  • woda

    4 szkl
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania herbata lipowa z miodem i sokiem malinowym

Kwiaty lipy zalać szklanką wrzątku odcedzić dokładnym zaparzeniu dodać do naparu 3 szklanki wrzącej wody miód i sok malinowy całość dokładnie wymieszać i podawać na ciepło w dzbanku zamiast herbaty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat