Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Herbaciany lipień z salsą truskawkową

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

lipień 2 szt
masło 1 łyżka
oliwa
truskawki 7 szt
Pomidor1 1 szt
ogórek zielony 1 szt
ocet balsamiczny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
herbata 2 saszetki
tymianek 1/2 łyzeczki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Herbaciany lipień z salsą truskawkową

Zaparzamy herbatę do gorącej dodajemy suszony tymianek i studzimy ją. Wkładamy rybę do marynaty i wstawiamy do lodówki. Robimy salsę. Truskawki i pomidory kroimy drobno. Dodajemy pokrojonego zielonego ogórka.Mieszamy . Doprawiamy oliwa z oliwek,solą ,pieprzem i octem balsamicznym. Jeszcze raz mieszamy chłodzimy. Lipienia solimy sola morską , do brzuszka wkładamy kawałek masła wymieszanego z tymiankiem i wstawiamy do piekarnika na ok 20 min. Upieczoną rybę podajemy z salsą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paulina2157 16.06.2013 20:42
nigdy bym nie wpadła na połączenie takich składników. Ciekawe jak smakuje taka rybka z truskawką
Ola1984 16.06.2013 18:15
Bardzo odważne połączenie smaków. Ale bardzo jestem ciekawa efektu końcowego :)
mufinka79 16.06.2013 17:21
Brzmi strasznie apetycznie :)
bogusia19 16.06.2013 14:21
pyszna rybka
dodi 16.06.2013 13:37
super połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak