Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hemburgery

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
czosnek 3 ząbki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
ser żóły 4 plastry
cebula 1 duża
ogórek kiszony 2 sztuki
musztarda 3 łyżki
ketchup 3 łyżki
sos Thai Thai 1,5 łyżki
bułka do hamburgerów 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Hemburgery

Kroki postępowania

1
szykujemy sobie składniki , mięso mielone łączymy z wyciśnietym czosnkiem, bułką, jajkiem, solą i pieprzem. Mieszamy. Formujemy kotlety, bardziej płaskie a szersze. Smażymy na patelni z 2 stron.
Krok 1 - Hemburgery foto
2
Na bułkę każdą wykładamy kotleta, na niego pokrojoną cebulę, na cebulę plaster duży sera... Druga część kładziemy obok. Pieczemy ok 5 minut w rozgzranym piekarniku do temp 160 stopni.
Krok 2 - Hemburgery foto
3
robimy sos: łączymy katchup, musztardę, i sos thai thai, mieszmy. Na bułkę wykładamy palstry ogórka, polewamy sosem, przykrywamy drugą częścią bułki.
Krok 3 - Hemburgery foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 15.03.2013 08:55
Smaczne takie domowe hamburgery.
Rafał3 14.03.2013 20:10
uwielbiam hamburgery
Aleksandra/Olcia 14.03.2013 19:15
domowe i pyszne:)
Barbara/zuza22_85 14.03.2013 18:25
bardzo dobre
Botwinka 14.03.2013 18:13
Domowe najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak