Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hekele-czyli sałatka śledziowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 1/2 kg
ogórki kiszone 3
jajko 3
musztarda 1-2 łyżki
olej łyżka
cebula połówka
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Hekele-czyli sałatka śledziowa

Śledzie chwilę moczymy w wodzie. Ogórki kiszone, jajka i cebulę kroimy w kosteczkę. Wymoczone śledzie kroimy w większą kostkę, dodajemy do pokrojonych warzyw. Następnie dodajemy musztardę, olej, doprawiamy białym pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Dajemy na jakiś czas do lodówki do uzyskania lepszego smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 31.12.2014 13:11
Pyszności :)
gosia561 31.12.2014 12:36
dobra na sylwestra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak