Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburska potrawka z rybą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 g
masło lub margaryna 1 łyżka
filet z dorsza 250 g
gorąca woda 1/8 litra
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
musztarda dijon 1/2 łyżeczki
śmietana 30% 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburska potrawka z rybą

Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w plasterki. Masło roślinne rozgrzać na patelni. Podsmażyć na niej ziemniaki, cały czas mieszając. Filety umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Dodać do ziemniaków. Dusić 2-3 minuty pod przykryciem. Wodę wymieszać z musztardą i śmietaną. Dodać do ziemniaków i ryby. Przyprawić solą i pieprzem, ostrożnie wymieszać, dusić 10 minut pod przykryciem na małym ogniu. Gotowe danie posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak