Hamburgery wegetariańskie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka

    3 sztuki
  • kalarepka młoda

    3 plastry
  • pieczarki

    30 dag
  • cebula

    1/2 sztuki
  • ogórki świeże

    1/2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • masło

    3 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • jajka

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • sól

    1/4 łyżeczki
  • pieprz

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy bardzo drobno, cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach i przesmażamy razem z pieczarkami do czasu odparowania wody, studzimy. Dodajemy jajka, bułkę, solimy, pieprzymy, wyrabiamy masę. Formujemy podłużne kotlety i smażymy 10 minut z obu stron. Masło mieszamy z przeciśniętym czosnkiem. Ogórki odbieramy ze skórki i kroimy w talarki, pomidora w krążki. Bułki rozcinamy i smarujemy masłem, podpiekamy chwilę w piekarniku, wkładamy plaster kalarepy, kotleta oraz resztę warzyw.
Dekorujemy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bertpvd 17.04.2015 12:35
bardzo fajne hambuergery
Dawid97 17.04.2015 11:50
idealny pomysł :)
Malinka 16.04.2015 19:11
MEGA APETYCZNE!!!
mirosława4 16.04.2015 18:56
apetyczne aż chce się jeść
agnieszka214 16.04.2015 18:46
bardzo apetycznie wygladaja
cukiereczek 16.04.2015 18:36
domowe i smaczne
marenka 16.04.2015 18:35
mniam, aż ślinka cieknie ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat