hamburgery domowe...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułka do hamburgerów

    4 sztuki
  • mięso mielone wołowe

    60 dag
  • jajko

    1 sztuka "L"
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - szczypta
  • sałata

    4 liście
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidory

    2 sztuki
  • majonez

    4 łyżki
  • ser żółty

    4 plastry
  • keczup

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mielone wołowe dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkiem, musztardą, kucharkiem ,pieprzem, uformować 4 hamburgery z 2 cm grubości

patelnię grillową posmarować cienko olejem i mocno rozgrzać, smażyć rumiane hamburgery, na koniec pod przykryciem na średnim ogniu dusić z 5 minut raz je obracając

przekrojone bułki w piekarniku podpiec z 5 minut w 200 C na termoobiegu, ciepłe 4 połówki posmarować keczupem dodać sałatę, gorący hamburger, plaster sera, pomidory, cebulę, majonez, nakryć połówkami, mozna włożyć patyczki szaszłykowe, aby bułki się trzymały

smaczne, sycące domowe wołowe hamburgery.............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jan_mag 21.04.2017 12:08
Ale pyszne !
IKrakowianka 20.04.2017 20:40
uwielbiam takie hamburgery
Łukasz15 20.04.2017 19:54
Bardzo dobre
Aleksandra/Olcia 20.04.2017 19:17
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat