Przepis i sposób przygotowania na: Hamburgery
2. Dodajemy zmielone mięso, tymianek lub natkę pietruszki oraz jajka. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy ręką na jednolitą masę, formujemy kotlety.
3. Każdy kotlet smarujemy oliwą (tylko jeśli mięso było bardzo mało tłuste) i smażymy na rozgrzanej patelni (najlepiej żeliwnej grillowej) przez 6-8 minut, po 3-4 minuty z każdej strony.
4. Bułki przekrajamy na połówki, zapiekamy w tosterze lub podsmazamy na patelni, ewentualnie wkładamy pod rozgrzany grill w piekarniku.
5. Dolną połówkę bułki smarujemy mieszanką majonezu ketchupu i musztardy.
6. Na kotleta kładziemy po liściu sałaty i po dwa plasterki posolonego pomidora. Przykryć drugą połówką bułki.
smacznego :)