Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger papryczniak
2. Formujemy na kształt burgerów
3. Paprykę wraz z cebulą kroimy i przesmażamy
4. Do papryki dodajemy koncentrat pomidorowy, ocet winny, miód, musztardę, liść laurowy, po chwili całość zalewamy winem i czekamy, aż lekko odparuje.
5. Przyprawiamy sosem tabasco, Worcester. Na koniec dodajemy bazylię i zioła prowansalskie
6. W między czasie grillujemy lub smażymy burgery, tak aby mięso było w środku różowe
7. Bułki wrzucamy do toster, mikrofalówki lub grilla tak jak lubimy najbardziej
8. Spód bułki smarujemy sosem lub musztardą lub ketchupem (ja polecam sos musztardowo-miodowy ;), na to dajemy sałatę następnie rukolę, na nią burger, na górę zaś paprykowo-pomidorowy farsz. Całość zamykamy bułką.
Na zdjęciu to ten pierwszy z lewej ;).