Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hamburger domowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
musztarda dijon 2 łyżeczki
chili do smaku
kolendra do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
imbir do smaku
bułki z sezamem 4 sztuki
sałata lodowa 4 listki
cebula czerwona 1 sztuka
ser żółty 15 dag
pomidor 1 sztuka
ogórek kiszony 4 sztuki
sos barbecue do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Hamburger domowy

Przygotowanie kotletów:
w miseczce mieszamy ze sobą przyprawy.
Mięso mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy musztardę i przyprawiamy, dobrze wyrabiamy.
Formujemy dość płaskie 4 kotlety, i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na patelni grillowej.

Przygotowanie hamburgerów:
Bułki przecinamy na pół, na każdą nakładamy plaster sera żółtego, wstawiamy na chwilę do nagrzanego piekarnika, aby ser się lekko roztopił, a bułka była chrupka.

Smarujemy każdą stronę bułki sosem.

Cebulę kroimy w krążki, ogórki i pomidora w plasterki.

Na bułkę z serem nakładamy liść sałaty, krążek cebuli, pomidora, polewamy sosem, kotleta, ogórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 18.07.2013 11:43
mniam pycha
Adamorek 17.07.2013 19:55
domowe pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak