Hamburger domowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1/2 kg
  • musztarda dijon

    2 łyżeczki
  • chili

    do smaku
  • kolendra

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • imbir

    do smaku
  • bułki z sezamem

    4 sztuki
  • sałata lodowa

    4 listki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • ser żółty

    15 dag
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    4 sztuki
  • sos barbecue

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowanie kotletów:
w miseczce mieszamy ze sobą przyprawy.
Mięso mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy musztardę i przyprawiamy, dobrze wyrabiamy.
Formujemy dość płaskie 4 kotlety, i smażymy je na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na patelni grillowej.

Przygotowanie hamburgerów:
Bułki przecinamy na pół, na każdą nakładamy plaster sera żółtego, wstawiamy na chwilę do nagrzanego piekarnika, aby ser się lekko roztopił, a bułka była chrupka.

Smarujemy każdą stronę bułki sosem.

Cebulę kroimy w krążki, ogórki i pomidora w plasterki.

Na bułkę z serem nakładamy liść sałaty, krążek cebuli, pomidora, polewamy sosem, kotleta, ogórki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
JOANNA16 18.07.2013 11:43
mniam pycha
Adamorek 17.07.2013 19:55
domowe pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat