Hamburger domowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    40 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    4 ząbki
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • sałata lodowa

    4 liście
  • bułki \"dmuchane\"

    4 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek

    1 sztuka
  • keczup

  • sos czosnkowy

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Hamburger domowy foto
Mięso umyć, osuszyć. Cebulę i czosnek obrać, umyć i osuszyć. Wszystko zmielić w maszynce do mięsa.Dodać jajko, bułkę tartą, przyprawić kucharkiem i pieprzem. Wyrobić jednolitą masę. Uformować okrągłe, płaskie kotleciki, grillować w grillu elektrycznym przed kilkanaście minut.
Krok 2 - Hamburger domowy foto
Bułki rozciąć na połowę wzdłuż, podgrzać w rozgrzanym piekarniku.
Krok 3 - Hamburger domowy foto
Na dolnej części podgrzanej bułki ułożyć po liściu umytej i osuszonej sałaty. Na sałacie kładziemy po kawałku mięsa. Pomidora, paprykę i ogórka umyć, osuszyć. Cebulę obrać, umyć, osuszyć. Pomidora, ogórka i cebulę pokroić w plastry. Paprykę w paseczki. Na mięsku układamy wg uznania przygotowane produkty.
Krok 4 - Hamburger domowy foto
Polewamy keczupem i sosem czosnkowym. Przykrywamy górną częścią bułki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 12.01.2014 12:15
uwielbiam takie jedzonko,pycha :)
mirosława4 22.05.2013 18:23
zjadłabym :)
junox 22.02.2013 21:30
bardzo lubię takie
GGABI 27.09.2012 12:51
mniam
Miki 17.05.2012 18:59
mniam
Rogalik 15.05.2012 21:20
pycha
mimi 29.04.2012 21:21
super
Anna138 23.04.2012 23:31
pycha
mufinka79 13.04.2012 20:02
Domowe fast-foody są najlepsze
MAR3STA 12.04.2012 19:36
genialny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat