Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filety z halibuta
2 sztuki -
pomidor
1 sztuka -
arbuz
1 plaster -
natka pietruszki
1 łyżka -
sól do smaku
2 szczypty -
pieprz
2 szczypty -
mąka
2 łyżki -
olej roślinny
6 łyżek -
sok z cytryny
1 łyżeczka
Sposób przygotowania
Odkroić od skórki arbuz i również pokroić miąższ w kostkę lub wydrążyć łyżeczką do melona kulki.
Wymieszać. Skropić olejem z pestek winogron, sokiem z cytryny . Doprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Wstawić do lodówki by była chłodna.
Halibuta osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami kuchennymi.
Posolić i posypać pieprzem. Oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć steki na rumiano z obu stron.
Podawać stek z halibuta skropiony sokiem z cytryny z chłodna salsą pomidorowo-arbuzową i jeżeli mamy mieszanką sałat skropionych olejem i sokiem z cytryny.
Komentarze (21)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (11)