Halibut z salsą pomidorowo-arbuzową

Halibut z salsą pomidorowo-arbuzową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z halibuta

    2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • arbuz

    1 plaster
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól do smaku

    2 szczypty
  • pieprz

    2 szczypty
  • mąka

    2 łyżki
  • olej roślinny

    6 łyżek
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sparzyć pomidora, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę usuwając pestki.
Odkroić od skórki arbuz i również pokroić miąższ w kostkę lub wydrążyć łyżeczką do melona kulki.
Wymieszać. Skropić olejem z pestek winogron, sokiem z cytryny . Doprawić solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Wstawić do lodówki by była chłodna.
Halibuta osuszyć dokładnie papierowymi ręcznikami kuchennymi.
Posolić i posypać pieprzem. Oprószyć mąką.
Na patelni rozgrzać olej i smażyć steki na rumiano z obu stron.
Podawać stek z halibuta skropiony sokiem z cytryny z chłodna salsą pomidorowo-arbuzową i jeżeli mamy mieszanką sałat skropionych olejem i sokiem z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Czyki

07.06.2014 09:29
Wspaniały pomysł :) super danie :)

brioszka

07.06.2014 08:29
super połączenie!

Agnieszka-87-25

07.06.2014 08:21
ślicznie wygląda

dwa pokoje z kuchnią

07.06.2014 07:50
super zestawienie, salsę na pewno wykorzystam

BernadettaP

07.06.2014 07:06
Kurcze, a ja wieki halibuta nie jadłam, bo u nas ciężko o naprawdę świeżego :( Ale mi smaka narobiłaś !

2milutka

07.06.2014 06:58
coś dla mnie!!!

Małgorzata9

06.06.2014 23:16
zrobiło się apetycznie

Kolorowa

06.06.2014 22:58
Wygląda świetnie !

norweska20

06.06.2014 22:48
co za niesamowite połączenie :)

jowant

06.06.2014 22:32
z chęcią bym spróbowała :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat