Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut w migdałach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

halibut 4 steki
płatki migdałowe 4 łyżki
sok z cytryny
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut w migdałach

Rybę myjemy , osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny i wkładamy na pół godziny do lodówki.
Steki oprószamy solą i pieprzem i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy po 3 minuty z każdej strony. Na drugiej patelni rumienimy płatki migdałowe.
Ostrożnie zdejmujemy rybę na talerze, posypujemy migdałami. Podajemy z kuskusem i ulubioną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 21.01.2017 17:59
Ja lubię prażone migdały i w tej wersji rybka mi smakowała :)
Agnieszka-87-25 20.01.2017 15:49
bardzo smaczny
wwwiolka 20.01.2017 11:42
Bardzo fajny przepis.
mirosława4 20.01.2017 11:31
smaczna i zdrowa rybka
agaK. 20.01.2017 09:09
Ładnie udekorowane, rybka smaczna ale z tych migdałów to bym jakiś sos zrobiła albo je zmieliła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak