HALIBUT W MARYNACIE CYTRYNOWEJ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • halibut

    1 duża sztuka
  • cytryna

    2 sztuki
  • pomarańcza

    1 duża
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę opłukać i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem,do miski wycisnąć sok z jednej cytryny. Druga cytrynę sparzyć i pokroić plasterki.Pomarańczę wycisnąć i wydrążyć miąższ, połączyć z sokiem z cytryny i oliwą. Rybę zanurzyć marynacie, obłożyć cytryną. Miskę z rybą wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed pieczeniem ryby wyciągnąć ją z lodówki ok 1h wcześniej. Piec w naczyniu ceramicznym lub żaroodpornym w 180 stopniach polaną marynatą i obłożoną cytryną około 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 12.05.2013 14:13
fantastycznie wyglada
Zdzisław 05.02.2013 22:06
moje smaki
Martinezek 05.02.2013 21:24
myślę że na kaloryczność można przymrużyć oko... ja też uwielbiam halibuta :)))
arbuzowo 05.02.2013 20:48
Uwielbiam halibuta - choć nie jest o najmniej kaloryczna rybka ;-)
paulina2157 05.02.2013 19:24
już czuje ten cytrynowy aromat z piekarnika
Marta1986 05.02.2013 16:42
super
Granita 05.02.2013 16:41
pięknie się prezentuje=nic tylko pobiec do rybnego i skorzystać z przepisu;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat