Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

HALIBUT W MARYNACIE CYTRYNOWEJ

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut 1 duża sztuka
cytryna 2 sztuki
pomarańcza 1 duża
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: HALIBUT W MARYNACIE CYTRYNOWEJ

Rybę opłukać i osuszyć, oprószyć solą i pieprzem,do miski wycisnąć sok z jednej cytryny. Druga cytrynę sparzyć i pokroić plasterki.Pomarańczę wycisnąć i wydrążyć miąższ, połączyć z sokiem z cytryny i oliwą. Rybę zanurzyć marynacie, obłożyć cytryną. Miskę z rybą wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Przed pieczeniem ryby wyciągnąć ją z lodówki ok 1h wcześniej. Piec w naczyniu ceramicznym lub żaroodpornym w 180 stopniach polaną marynatą i obłożoną cytryną około 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.05.2013 14:13
fantastycznie wyglada
Zdzisław 05.02.2013 22:06
moje smaki
Martinezek 05.02.2013 21:24
myślę że na kaloryczność można przymrużyć oko... ja też uwielbiam halibuta :)))
arbuzowo 05.02.2013 20:48
Uwielbiam halibuta - choć nie jest o najmniej kaloryczna rybka ;-)
paulina2157 05.02.2013 19:24
już czuje ten cytrynowy aromat z piekarnika
Marta1986 05.02.2013 16:42
super
Granita 05.02.2013 16:41
pięknie się prezentuje=nic tylko pobiec do rybnego i skorzystać z przepisu;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak