Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Halibut

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

halibut dzwonko kilka
sól cytrynowa 1 łyżeczka
oliwa 5 łyżek
tymianek posiekany 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
miód 2 lyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Halibut

Najpierw otwórz mrożonego halibuta i wyłóż do szklanego płaskiego naczynia.
Teraz zrobimy marynatę.
Do szklanej miseczki wyciskamy czosnek i dodajemy drobno posiekanego tymianku,miód,sól cytrynową do smaku.

Zalewamy oliwą, mieszamy.
Dodajemy pieprzu, soli,mieszamy.
Wylewamy na nasza rybkę.
Smarujemy z obydwu stron.
Kilka ziarenek kolorowego pieprzu.
I zostawiamy, aby się ładnie zamarynowała.
Kiedy uznamy, że halibut jest gotowy , kładziemy patelnie do grillowania na ogniu i rozgrzewamy dość mocno. Wykładamy rybę i grillujemy-dusimy.
Ryba zacznie puszczać soki i aromat rozniesie się po całej kuchni. Halibut zetnie się szybko.
Jest niesamowicie biały i delikatny. I w chwil kilka gotowy!
Można podać z sosem z boczniaków.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak