Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros według Anusi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka podwójny 2 szt
przyprawa kebab- gyros Prymat 3-4 łyżki
olej 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros według Anusi

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w paski.
Krok 1 - Gyros według Anusi foto
2
Dodać około 5 łyżek oleju.
Krok 2 - Gyros według Anusi foto
3
Wsypać przyprawę kebab-gyros i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Krok 3 - Gyros według Anusi foto
4
Smażyc na rozgrzanym tłuszczu (łyżka oleju). Mięso powinno się przyrumienić dosyc mocno.
Krok 4 - Gyros według Anusi foto
5
POdawać z ulubionymi dodatkami. Ja uwielbiam z pieczonymi ziemniakami i surówką z białej kapusty.
Krok 5 - Gyros według Anusi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 02.12.2013 09:46
smaczne danie
Róża1 01.09.2013 12:55
przepyszne danie:-)
erym 03.08.2013 10:05
gyros to smak moich przodkow :)
Seba 30.07.2013 09:53
bardzo lubię gyrosa
Katarzyna59 22.07.2013 07:48
bardzo fajny
dianix 15.04.2013 21:34
taki gyros by mi odpowiadał
Dorota59 13.04.2013 16:04
bardzo lubimy
miki47 26.03.2013 09:42
ciekawa propozycja
as28 07.03.2013 19:52
uwielbiam gyros

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak