Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gwiezdne pierożki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kapus kiszona 25 dag
sos sojowy ciemny 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
białko 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Gwiezdne pierożki

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy dość drobno i gotujemy do miękkości
Krok 1 - Gwiezdne pierożki foto
2
grzyby moczymy a następnie gotujemy wraz z zielem oraz liściem laurowym odrobiną soli
Krok 2 - Gwiezdne pierożki foto
3
po ugotowaniu mielimy kapustę z grzybami i doprawiamy farsz solą, pieprzem i sosem sojowym
Krok 3 - Gwiezdne pierożki foto
4
Z ciasta francuskiego wycinamy gwiazdki, na jednej gwiazdce układamy farsz
Krok 4 - Gwiezdne pierożki foto
5
druga gwiazdką przykrywamy a boki sklejamy dociskając widelcem, smarujemy całość roztrzepanym białkiem
Krok 5 - Gwiezdne pierożki foto
6
pieczemy w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez około 15 minut
Krok 6 - Gwiezdne pierożki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 09.02.2014 21:35
bardzo dobre
Malinka 03.01.2014 09:32
Ależ pięknie wyszły! A jakie apetyczne :)
migotka28 26.12.2013 22:10
fajnie wyglądaja w kształcie gwiazdki
ONY_za_kare 14.12.2013 13:39
ale fajny pomysł!
gosia56 09.12.2013 11:17
super gwiazdki pieczone i talerzyk też super
Poison1988 08.12.2013 20:29
ale rewelacja! Dobra alternatywa dla zwykłych pierogów :)
margaret 08.12.2013 11:08
fajniutkie gwiazdeczki:)
gibli 08.12.2013 10:13
fajny pomysł:)
Konczi 07.12.2013 22:52
SmacznaPyza, właściwie dobra podpowiedź by posmarować białkiem również dolną warstwę i dopiero skleić, na święta to wypróbuję :)
Lukrecja29 07.12.2013 22:22
No cudne są, wspaniałe ! I pewnie pyszne :)
Kuchenka 07.12.2013 21:43
fajne jedzonko
SmacznaPyza 07.12.2013 21:35
przed nałożeniem wierzchniej warstwy ciasta brzegi dolnej posmarowałabym też białkiem żeby lepiej się skleiły i nie rozłaziły podczas pieczenia
norweska20 07.12.2013 20:55
super wyszły
Renata9 07.12.2013 20:28
pyszne te gwiazdeczki, chyba takie zrobię, bo akurat mam wszystko w domu, nawet foremki do gwiazdek :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak