Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków z papryką

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki z kurczaka 0,5 kg
cebula 1 szt
papryka żółta 0,5 szt
papryka zielona 0,5 szt
papryka czerwona 0,5 szt
masło 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
papryka mielona 1 łyżeczka
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków z papryką

Kroki postępowania

1
Żołądki oczyścić, wypłukać, włożyć do zimnej wody, zagotować, odcedzić.
Krok 1 - Gulasz z żołądków z papryką foto
2
Zalać 2 szklankami wrzącej wody, dodać liście laurowe i gotować około 1 godziny.
Krok 2 - Gulasz z żołądków z papryką foto
3
Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, wsypać pokrojoną paprykę bez gniazd nasiennych, podsmażyć. Połączyć z miękkimi żołądkami, dodać śmietanę wymieszaną z mąką i mieloną papryką, zagotować.
Krok 3 - Gulasz z żołądków z papryką foto
4
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Podawać z pieczywem.
Krok 4 - Gulasz z żołądków z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 06.05.2015 14:02
super gulasz
Alex_M 09.01.2014 11:29
smaczne i pożywne danie :)
Katarzyna/kate1980 08.01.2014 17:58
fajny przepis na super obiadek
romanrafal
romanrafal 08.01.2014 15:39
bardzo lubię gulasz z żołądków,pycha
ONY_za_kare 08.01.2014 12:48
pyszne danie!
Poison1988 07.01.2014 18:48
wygląda super :) dorzuciłabym trochę chilli - ostatnio coś mnie nosi na ostre ;)
Olga_SK 07.01.2014 14:10
Lubię podroby, a twój gulasz musiał być przepyszny :D
Janina 07.01.2014 12:29
Lubię takie dania;)
msmors 07.01.2014 12:25
coś na dzisiejszy obiad
Megg 07.01.2014 11:57
bardzo fajny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak