Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków na ostro

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe 600 gram
papryka czerwona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
cebula 1 sztuka
ogórki konserwowe 4 sztuki
marchew 1
czosnek ząbki 2
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 2
Majeranek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Liść lubczyku suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziarenek
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
masło klarowane 2 łyżki
kasza pęczak do podania

Porada

W zależności od upodobań gulasz można podać z inną kaszą np gryczaną.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków na ostro

Kroki postępowania

1
Żołądki myję oczyszczam kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram, kroję w kostkę. Żołądki z cebulą przesmażam na maśle, dodaję obrany i posiekany czosnek.
Krok 1 - Gulasz z żołądków na ostro  foto
2
Podlewam wodą dodaje liście laurowe, ziele angielskie, kulki pieprzu, lubczyk i majeranek. Gotuję pod przykryciem pół godziny.
Krok 2 - Gulasz z żołądków na ostro  foto
3
Marchew obieram, kroję w półplasterki, ogórki w paski. Paprykę myję usuwam gniazdo nasienne, kroję w słupki. Ostrą paprykę przekrawam na pół usuwam nasiona, drobno siekam. wszystkie warzywa dodaję do żołądków. Dodaję koncentrat pomidorowy. Przyprawiam słodką i ostrą papryką, imbirem solą i pieprzem. Gotuję do miękkości. Podaję z ugotowaną kaszą pęczak.
Krok 3 - Gulasz z żołądków na ostro  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 08.03.2016 11:09
lubię ostre smaki
Franciszek 26.02.2016 01:02
dobre danie
Maridka19 25.02.2016 19:24
Robię podobny i jest bardzo smaczny .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak