Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żołądków drobiowych z kukurydzą i marchewką

Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na gulasz z żołądków drobiowych z kukurydzą i marchewką podany z kaszą gryczną i ogórkami kiszonymi. Pyszny, domowy obiad!

Składniki:

Składniki:

żołądki drobiowe 500 gramów
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki
marchewki 2 sztuki
groszek konserwowy 400 gramów
kukurydza konserwowa 400 gramów
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żołądków drobiowych z kukurydzą i marchewką

Żołądki oczyszczamy, kroimy w paski, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Podczas gotowania usuwamy szumowiny.

Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy. Marchew obieramy i kroimy w kostkę.

Marchew dodajemy do mięsa, gotujemy do jej miękkości. Następnie dodajemy groszek oraz kukurydzę, zagotowujemy i zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w zimnej wodzie (ilość wody uzależniona jest od tego jak gęsty sos chcemy uzyskać).

Całość doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak