Gulasz z warzywami

Gulasz z warzywami

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Gulasz wieprzowy z dodatkiem warzyw jest smaczny i sycący. Można go podawać z kaszą, plackami ziemniaczanymi lub pieczywem.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    1 kilogram
  • liście laurowe

    2 sztuki
  • ziele angielskie całe

    8 sztuk
  • owoc jałowca

    2 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • papryka

    1 sztuka
  • dynia

    ćwiartka
  • fasolka szparagowa

    10 dag
  • śmietana

    1 łyżka
  • papryka mielona wędzona

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    8 szczypt
  • pieprz

    4 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:

Krok 1 - Gulasz z warzywami foto
Umyte mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju.

Rumiane mięso przełożyć do garnka, podlać szklanką wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli i zmiażdżone owoce jałowca.

Dusić pod przykryciem do miękkości( około godziny).
Krok 2 - Gulasz z warzywami foto
Dynię i paprykę umyć, usunąć miąższ z nasionami, pokroić w kostkę. Na pozostałym tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Wsypać pokrojone warzywa, podsmażyć.
Krok 3 - Gulasz z warzywami foto
Warzywa dodać do mięsa 10 minut przed końcem gotowania. Mąkę wymieszać ze śmietaną, mieloną papryką i odrobiną wody, połączyć z miękkim mięsem z warzywami, zagotować.
Krok 4 - Gulasz z warzywami foto
Fasolkę szparagową pokroić, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Wymieszać z gulaszem, doprawić do smaku pieprzem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

10.12.2018 10:16
Chętnie się poczęstuję ty smakowitym gulaszem.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat