Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z szynki w sosie własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 80 dkg
olej do smażenia
kostka rosołowa 1 sztuka
mąka 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z szynki w sosie własnym

Mięso od szynki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać 400 ml wody oraz kostkę rosołową. Dusić pod przykryciem. Kiedy mięso będzie miękkie sos przyprawić solą i pieprzem. Zagęścić mąką. Podawać z kaszą i ogórkiem kiszonym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak