Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szkl
szynka wieprzowa 0,5 kg
przecier pomidorowy 2 łyżki
ziemniaki 2 szt
pietruszka 1 szt
marchew 1 szt
ziele angielskie 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z soczewicą

Warzywa myjemy, obieramy w kostkę. Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Wszystko razem podsmażamy na maśle. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Gdy składniki będą miękkie wsypujemy soczewicę i dodajemy przecier pomidorowy. Gotujemy jeszcze około 5 minut aż soczewica zmięknie. Doprawiamy wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.06.2016 12:37
bardzo dobry
Wacław 29.06.2016 10:30
pyszne danie na obiad
Anna169Hosz 29.06.2016 07:33
Czasem robię podobna, zwłaszcza jesienią.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak