Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc wieprzowych

2.0
(10)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
ogórek kiszony 2 sztuki
por (biała część) 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
serca wieprzowe 1 kilogram
olej 2 łyżki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc wieprzowych

Serca wieprzowe okroić z błon i zbędnych twardych części. Dobrze wymyć kilka razy w zimnej wodzie i obgotować. Ja zlewam dwa razy wodę z gotowania. Gotujemy serca do miękkości w lekko osolonej wodzie.

Wszystkie warzywa kroję w kostkę. Ugotowane serca przekładam na rozgrzaną patelnię z 2 łyżkami oleju i przesmażam. Dodaję cebulę, czosnek i smażę krótko. Dodaję paprykę, pora, pomidora i ogórki. Całość smażę jeszcze przez chwilę, aby warzywa się zeszkliły. Podlewam 1 szklanką wody. Przyprawiam do smaku i duszę pod przykryciem około 30 minut. 

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 28.02.2015 22:31
Bardzo lubię serducha , tylko nie lubię ich gotować ,bo bardzo długo to trwa
Marta Ryżek-Kalkowska 28.02.2015 19:14
jeszcze nie miałam okazji takiego jeść.
molanka 28.02.2015 18:57
apetyczna potrawa
Pyszota 28.02.2015 15:18
super przepis
halina17 28.02.2015 14:51
Dobry gulasz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak