Gulasz z serc wieprzowych

Gulasz z serc wieprzowych

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • pomidor

    2 sztuki
  • ogórek kiszony

    2 sztuki
  • por (biała część)

    1/2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • serca wieprzowe

    1 kilogram
  • olej

    2 łyżki
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serca wieprzowe okroić z błon i zbędnych twardych części. Dobrze wymyć kilka razy w zimnej wodzie i obgotować. Ja zlewam dwa razy wodę z gotowania. Gotujemy serca do miękkości w lekko osolonej wodzie.

Wszystkie warzywa kroję w kostkę. Ugotowane serca przekładam na rozgrzaną patelnię z 2 łyżkami oleju i przesmażam. Dodaję cebulę, czosnek i smażę krótko. Dodaję paprykę, pora, pomidora i ogórki. Całość smażę jeszcze przez chwilę, aby warzywa się zeszkliły. Podlewam 1 szklanką wody. Przyprawiam do smaku i duszę pod przykryciem około 30 minut. 

 

 

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 28.02.2015 22:31
Bardzo lubię serducha , tylko nie lubię ich gotować ,bo bardzo długo to trwa
Marta Ryżek-Kalkowska 28.02.2015 19:14
jeszcze nie miałam okazji takiego jeść.
molanka 28.02.2015 18:57
apetyczna potrawa
Pyszota 28.02.2015 15:18
super przepis
halina17 28.02.2015 14:51
Dobry gulasz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat