gulasz z serc indyczych z warzywami

gulasz z serc indyczych z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serce indycze

    30 dkg
  • pieczarki

    30 dkg
  • cebula

    1
  • marchewka

    1
  • przyprawy

  • bulion

    1 kostka
  • papryka czerwona

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - gulasz z serc indyczych z warzywami foto
Serca przekroić na pół wzdłuż,oczyścić i dokładnie wymyć.
Zalać wodą i zagotować,podgotować 20 minut i odcedzić,dokładnie wypłukać z szumowin
i ponownie zalać wodą.
Dodać kostkę rosołową i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem.
Warzywa pokroić jak na foto
Krok 2 - gulasz z serc indyczych z warzywami foto
poddusić na patelni z dodatkiem soli,pieprzu i ostrej papryki.
Po około 40 minutach gotowania serc dodać warzywa i gotować razem do miękkości serduszek.
Krok 3 - gulasz z serc indyczych z warzywami foto
W razie potrzeby doprawić.
Podawać gorące,na talerzu posypać natką pietruszki.


SMACZNEGO

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 07.07.2013 07:22
ładnie pokazane
DOROTA/PATI197799 16.01.2013 10:54
super przepis
Poison1988 16.01.2013 00:48
fajny przepis i świetne zdjęcie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat