gulasz z serc indyczych

gulasz z serc indyczych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serca indyka

    1 kg
  • cebula

    2
  • marchew

    2
  • pietruszka

    1
  • oliwa

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    kilka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    kilka
  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • Przyprawa do flaków klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - gulasz z serc indyczych foto
Serca indycze pokroić drobno. Cebulę obrać i poszatkować. Na patelni rozgrzać olej i dodać cebulę, a gdy się zeszkli mięso, przesmażyć aż się zbrązowieje
Krok 2 - gulasz z serc indyczych foto
Gdy mięso się trochę przesmaży dodać przyprawę do flaków i pozostałe przyprawy, dokładnie razem wymieszać.
Krok 3 - gulasz z serc indyczych foto
Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę albo półkrążki, dodać do mięsa i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - gulasz z serc indyczych foto
W rondelku rozpuśćić kostkę bulionową ( około litr wody) , gdy się rozpuści i zagotuje zalać bulionem naszą potrawę.
Krok 5 - gulasz z serc indyczych foto
Gdy bulion się zagotuje zmniejszamy ogień i przykrywamy danie. Dusimy na wolnym ogniu aż wszystko będzie miekkie ( około godzinę). Przed podaniem można jeszcze doprawić solą wedle upodobań. Podawać najlepiej z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 04.07.2017 21:24
super :)
Ela15 11.02.2017 17:01
bardzo smaczny
w mojej kuchni 24.10.2016 12:53
lubię podroby dobrze zrobione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat