Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z serc drobiowych na winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
cebula 1 szt
śmietana 18 proc 150 ml
bulion drobiowy 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
ziele angielskie do smaku
sól do smaku
natka pietruszki do smaku
masło 25 g
olej do smażenia
wino białe wytrawne 100 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z serc drobiowych na winie

Oczyszczone serca usmażyć na maśle i oleju. Cebulę pokroić w pióra i dodać do serc, podsmażyć. Dodać 3 liście laurowe i 3 ziarenka ziela angielskiego, następnie zalać winem i smażyć do odparowania. Następnie zalać bulionem, dusić do miękkości i odparowania wody. Do uduszonych serc wlać śmietanę, doprawić solą i pieprzem. Zmniejsz ogień i smaż dalej do uzyskania konsystencji sosu. Zdjąć z ognia i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 31.01.2013 09:11
wygląda przepysznie, jeszcze serduszek na winie nie robiłam :) PYCHA!!
Monika.M 30.01.2013 18:20
mniam
Monika.M 30.01.2013 18:20
mniam
kokoszka
kokoszka 30.01.2013 18:05
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak