Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami i papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula czerwona 3 sztuki
pomidor 5 sztuk
papryczka chili 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
sól 1/3 łyżki
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami i papryką

Pieczarki kroimy w plastry, papryki w paski, cebulę w piórka, papryczkę siekamy. Wrzucamy na rozgrzany olej pieczarki i cebulę, smażymy przez 15 minut i przekładamy do garnka. Następnie smażymy paprykę z pokrojonym czosnkie, i dodajemy do reszty. Pomidory parzymy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Dodajemy również listki laurowe, ziela angielskie, sól i pieprz. Dusimy wszystko 20 minut. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 03.01.2016 17:37
Fajne jedzonko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak