Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

cebula 2 sztuki
mięso wieprzowe 1,5 kg
pieczarki 70 dag
papryka marynowana 1 słoiczek
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania
sól wg uznania
pieprz wg uznania
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat wg uznania
woda 1 l
olej 1/2 szklanki

ZASMAŻKA

mąka 2 łyżki
margaryna 2 łyżki

Porada

Ja użyłam jako mięso- łopatkę wieprzową

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w grubą kostkę. Cebulkę poszatkować i podsmażyć na oleju na dużej patelni lub rondlu. Następnie dodać pokrojone mięso, troszkę posolić, smażyć na pół miękko.
Krok 1 - Gulasz z pieczarkami i papryką  foto
2
W między czasie przygotować pieczarki, pokroić i podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Dodać do mięsa, zalać wodą i gotować do miękkości.
Krok 2 - Gulasz z pieczarkami i papryką  foto
3
Pod koniec dodać paprykę ze słoika. Na margarynie zrobić zasmażkę z mąką. Dodać do mięsa i przyprawić wg uznania.
Krok 3 - Gulasz z pieczarkami i papryką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 09.09.2014 10:43
Lubię jak jest trochę gestszy, już dawno nie robiłam, fajnie że przypomniałaś to zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak