Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dkg
olej do smażenia
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
ziele angielskie 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieczarki 30 dkg
śmietana 30% 100 ml
Bulion grzybowy 1/2 litra
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
mąka pszenna 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę, obtaczamy w mące. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 1 - Gulasz z pieczarkami foto
2
Mięso przekładamy na rondla. Zalewamy bulionem grzybowym. Dusimy.
Krok 2 - Gulasz z pieczarkami foto
3
Na tej samej patelni co smażyliśmy mięso podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 3 - Gulasz z pieczarkami foto
4
Cebulę przekładamy do garnka z mięsem, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, dusimy ok 20 minut.
Krok 4 - Gulasz z pieczarkami foto
5
Pieczarki kroimy na ćwiartki, dodajemy do mięsa i dusimy na wolnym ogniu ok 40 minut.
Krok 5 - Gulasz z pieczarkami foto
6
Kiedy mięso jest już miękkie dodajemy śmietanę, pzryprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe danie możemy podać z kaszą kuskus.
Krok 6 - Gulasz z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak