Gulasz z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    60 dkg
  • olej do smażenia

  • pieczarki

    60 dkg
  • kostka rosołowa

  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z pieczarkami foto
Mięso kroimy w kostkę
Krok 2 - Gulasz z pieczarkami foto
Smażymy na oleju
Krok 3 - Gulasz z pieczarkami foto
Obrane i pokrojone pieczarki smażymy, doprawiamy kucharkiem
Krok 4 - Gulasz z pieczarkami foto
Mięso przekładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy kucharka i kostkę, gotujemy
Krok 5 - Gulasz z pieczarkami foto
Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę
Krok 6 - Gulasz z pieczarkami foto
Dodajemy pieczarki
Pokrojoną paprykę
Krok 7 - Gulasz z pieczarkami foto
Następnie przecier wymieszany z ketchupem
Doprawiamy do smaku i zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
justynkag 19.03.2015 09:52
Dzisiaj wlasnie u mnie gulasz.Dziekuje za przepis
jagoda5913 19.03.2015 09:45
Dobry pomysł
w mojej kuchni 19.03.2015 08:14
takie smaczne jedzonko można zjeść

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat