Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 350 gram
pieczarki 4 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kawałki i doprawiamy papryką (ostrą i słodką), solą i pieprzem. Podsmażamy.
Krok 1 - Gulasz z pieczarkami foto
2
Następnie dolewamy wody i dusimy przez około 1 godzinę.
Potem dodajemy pieczarki.
Krok 2 - Gulasz z pieczarkami foto
3
Dusimy tak długo, aż mięso i pieczarki będą miękkie. Następnie przygotowujemy mleko z mąką w celu zagęszczenia sosu. Doprawiamy.
Krok 3 - Gulasz z pieczarkami foto
4
Można podawać z makaronem, ryżem, kaszą - co kto woli :)

Smacznego!
Krok 4 - Gulasz z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 18.04.2013 19:28
pyszny i smaczny obiad
wiola333 18.04.2013 18:36
bardzo smaczny przepis!
IwonaDD 18.04.2013 18:18
fajna propozycja obiadowa
katarzynagotuje 18.04.2013 17:49
Wygląda smacznie :)
Rafał3 18.04.2013 17:43
bardzo prosty i smaczny przepis
Boska_Agatka 18.04.2013 17:39
Wygląda bardzo apetycznie ;-)
gosia56 18.04.2013 17:18
napewno pycha
Magda24 18.04.2013 17:05
smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak