gulasz z papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    500 g
  • papryka

    2 szt
  • czosnek

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • smalec

    60 g
  • mąka

    70 g
  • papryka mielona

    do smaku
  • rozmaryn

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fileta pokrój w kostkę przesmaż na patelni bez tłuszczu, dodaj posiekaną w paski paprykę,cebulkę,czosnek,dodaj przyprawy przesmaż,zalej wodą i duś ok,20 minut gdy mięso będzie miękkie odstaw rondel i zrób zasmażkę II stopnia ze smalcu i maki, gdy zrobisz zasmażkę dodaj ją do sosu ,sos zagotuj

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pioge7 09.09.2011 08:04
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat