Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z oliwkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
pomidor 4 sztuki
olej do smażenia
cebula 2 sztuki
oliwki zielone 250-300 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
wino czerwone 0,5 szklanki
natka pietruszki mały pęczek
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
tymianek
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

Porada

Delikatna cielęcina, gesty pomidorowy sos i orzeźwiające całość oliwki. To wszystko sprawia, że gulasz ma rewelacyjny smak.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z oliwkami

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy w kostkę lub paseczki i przyprawiamy.
Krok 1 - Gulasz  z oliwkami foto
2
Tak przygotowane przysmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Krok 2 - Gulasz  z oliwkami foto
3
Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Następnie delikatnie rumienimy ja na oleju. Do miękkiej dodajemy wino, a następnie pokrojone w kostkę pomidory.
Krok 3 - Gulasz  z oliwkami foto
4
Zmniejszamy ogień, dodajemy liście laurowe, całość dusimy około 15 minut. Po tym czasie do pomidorów dodajemy przysmażone mięso.
Krok 4 - Gulasz  z oliwkami foto
5
Całość podgrzewamy do momentu jak mięso stanie się miękkie (około 1 godzinę na małym ogniu). Na 15-20 minut przed końcem duszenia dodajemy do gulaszu oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość ostatecznie doprawiamy do smaku. Gotowe!
Krok 5 - Gulasz  z oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.09.2014 11:45
Tylko tak robić.
IZABELA29 12.09.2014 09:11
Wolałabym bez oliwek ale prezentuje się rewelacyjnie
Zdzisław 12.09.2014 09:01
dla mnie to pyszny obiad i pięknie podany
VioletoweKucharzenie 12.09.2014 08:58
musi być pyszny, pięknie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak