Gulasz z morszczuka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morszczuk-filety - małe

    2 sztuki
  • cebula

    2 sztuki
  • Pomidory krojone z puszki

    0,50 puszki
  • ocet 10 %

    1 łyżeczka
  • sól

  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • przyprawa do ryb

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte ryby, pokroić w kawałki.
Cebulę obrać, drobno pokroić, przyrumienić na 2 łyżkach oliwy.
Do podsmażonej cebuli dodać paprykę, ocet i zagotować, dodać pokrojoną rybę.
Dodać pomidory z zalewą, przyprawę do ryb, gotować na małym płomieniu około 10 minut,
mieszając.
Rozrobić mąkę w małej ilości wody, zagęścić sos.
Podawać z ziemniaczkami. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 14.11.2013 10:50
Świetny przepis
Ewelina38 09.11.2013 21:31
super, takiego jeszcze nie robiłam...
Ada-Gaba 06.11.2013 07:05
ciekawe danie pięknie podane
Pietruszka 30.10.2013 11:05
nie jadłam jeszcze rybnego gulaszu, ciekawe jak smakuje, bo wygląda bardzo apetycznie
Janina 13.10.2013 20:29
Fajny pomysł;)
jozefinach 11.10.2013 13:00
Nigdy nie jadłam, ale jestem ciekawa tego smaku.
Wacław 10.10.2013 10:10
ciekawe danie,dla mnie nowość
Łucja 08.10.2013 21:55
pyszny obiadek :D
Dorota37 08.10.2013 11:53
fajny zdrowy :-)
ONY_za_kare 07.10.2013 11:05
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat