Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
morszczuk-filety - małe
2 sztuki -
cebula
2 sztuki -
pomidory krojone z puszki
0,50 puszki -
ocet 10 %
1 łyżeczka -
sól
-
mąka ziemniaczana
1 łyżka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
1 łyżeczka -
oliwa
2 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Gulasz z morszczuka
Cebulę obrać, drobno pokroić, przyrumienić na 2 łyżkach oliwy.
Do podsmażonej cebuli dodać paprykę, ocet i zagotować, dodać pokrojoną rybę.
Dodać pomidory z zalewą, przyprawę do ryb, gotować na małym płomieniu około 10 minut,
mieszając.
Rozrobić mąkę w małej ilości wody, zagęścić sos.
Podawać z ziemniaczkami. SMACZNEGO!!!
Komentarze (21)
Załaduj więcej komentarzy (11)