Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z marchewką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
marchew 1 szt
przecier pomidorowy 4 łyżki
mąka 2 łyżki
sól do smaku
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z marchewką

Mięso oczyścić, umyć i pokroić w kostkę.
Na głębokiej patelni lub garnku rozgrzać masło z olejem i szybko obsmażyć mięso z każdej strony.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.
Warzywa dodać do mięsa i dusić przez 5 minut. Następnie dodać przyprawę i przecier pomidorowy. Smażyć kolejne 5 minut.
Do mięsa wlać wodę, tyle żeby całe było przykryte. Gotować do miękkości.
Mąkę rozprowadzić w połowie szklanki wody i wlać do miękkiego mięsa. Zagotować mieszając. Doprawić solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.05.2013 19:56
Bardzo lubię gulasz, szczegolnie do ziemniakow
Dorian 02.05.2013 20:02
pyszny obiadek
gosia56 17.04.2013 18:35
napewno pyszne danie bo z kaszą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak