Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki z cebulką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 1 kg
cebula biała 2 szt.
ziele angielskie 3 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
mąka 2 łyżki
olej do smażenia do smażenia
czosnek 2 ząbki
bulion 1 kostka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki z cebulką

Mięso kroimy na mniejsze kawałki, opruszamy mąką. Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej i wrzucamy pokrojone mięso - podsmażamy. Przekładamy mięso do garnka zalewamy wodą 1,5 cm powyżej mięsa, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy na małym ogniu do pół miękkości mięsa. Kroimy cebulę w kostkę wrzucamy do gotującego się mięsa, czosnek przeciskamy przez praskę i wrzucamy do garnka. Na koniec dodajemy kostkę bulionową mięsną.
Całość gotujemy jeszcze przez 20 min aż mięso będzie miękkie.

Dobrym dodatkiem są młode ziemniaczki posypane koperkiem.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.08.2013 13:46
smaczne danie
Ilona ES
Ilona ES 18.06.2013 22:04
Mój dzisiejszy obiad. Pycha.
Bernadeta1 18.06.2013 17:05
smaczny obiad z takim gulaszem
Ada-Gaba 18.06.2013 15:23
z młodymi ziemniaczkami, pycha
IwonaDD 18.06.2013 10:03
proste i smaczne danie
paulina2157 18.06.2013 09:15
fajny gulasz na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak