Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
gulasz
-
udka kurczaka
2 szt -
cebula biała
1 mała -
papryka czerwona
1 szt -
marchew
1 szt -
por (biała część)
1/2 szt -
sól
-
pieprz
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
mąka pszenna
1 łyżka
puree
-
ziemniaki
5 szt -
mleko
60 ml -
masło
2 łyżki -
sól do smaku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

W miarę możliwości zdjąć skórę.
Doprawić i odstawić na 30 minut.
Nastęnie smażymy na złoty kolor na mocno rozgrzanym oleju.


Marchew obieramy i trzemy na tarce.
Por i cebulę kroimy drobno.
Warzywa dodajemy do kurczaka i razem smażymy około 8 minut.
Następnie podlewamy wodą ( około 1, 5 szkl) i dusimy pod przykryciem do miękkości.

Gulasz przekładamy do naczynia żaroodpornego



SMACZNEGO!!!
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się