Gulasz z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    10 szt
  • filet z kurczaka

    60 dag
  • cebula

    3 szt
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 op
  • sos ciemny

    1 op
  • wino czerwone

    200 ml
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mięso myjemy,kroimy w kostkę,doprawiamy przyprawą i oliwą.na ok.30 mniut wstawiamy do lodówki.cebule kroimy i podsmażamy na oliwie,dodajemy mięso.smażymy,aż się zarumieni.dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki,dusimy ok.10 minut,a następnie dodajemy pokrojona w paski paprykę,dusimy,dodajemy wino,sos mieszamy z wodą wlewamy do miesa,dusimy ok.10 minut,podajemy z pieczywem lub ryżem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Lidia11 01.10.2010 14:14
zapowiada się smacznie, spórbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat